| Resepi kuih daripada sagu yang sangat sedap dan simple. 
 
 
 
 
 
Jumlah Hidangan : 4Masa:Penyediaan: 10 | Memasak: 15 minit | Keseluruhan: 25 minutes 
Bahan-Bahan:
2 cawan sagu5 cawan air1/2 cawan gula pasirpewarna merah (pati sirap ros)daun pandankelapa parut 
Cara Penyediaan:
Bersihkan sagu dan toskan airnyaMasak air bersama gula , pati sirap ros dan daun pandan sehingga mendidih.Apabila mendidih, keluarkan 1/2 kuantitiair, masukkan sagu dan kacau, tambah air yang kita keluarkan dari periuk tadi sikit-sikit sehingga sagi menjadi jernih.Setelah menjadi pekat dan jernih, kacau selama 5 hingga 10 minit.Letak dalam loyang dan biarkan sejuk dan boleh dipotong.Gaul dengan kelapa parut yang digaul garam.
 | 
Comments
Post a Comment